apipasjonat GoÂ???
Do³±czy³: 12 Kwi 2008 Posty: 0
|
Wys³any: Sob Kwi 12, 2008 6:11 pm Temat postu: Poznajmy sie blizej |
|
|
Serdecznie witam, chociaz narazie nie ma tutaj prawie nikogo oprocz Administratora i osoby o niku Apis, ktorych serdecznie witam. Nie moge nazwac siebie pszczelarzem, bo nim nie jestem i nie posiadam ani uli, ani rodzin pszczelich, ale jestem pasjonatem pszczelarstwa, ktore bardzo lubiê i wci±¿ pog³ebiam wiadomo¶ci na jego temat. Mam wielka nadzieje, ze to nowe forum pozwoli nam wszystkim; i tym czynnie praktykujacym i teoretykom blizej siê poznac wymieniajac wspolnie swoje doswiadczenia w tej pieknej dziedzinie jak± jest pszczelarstwo. Z powa¿aniem dla wszystkich pszczelarzy: apipasjonat |
|
fres3 GoÂ???
Do³±czy³: 05 Lis 2008 Posty: 6
|
Wys³any: Pi± Lis 07, 2008 3:18 pm Temat postu: Re: Poznajmy sie blizej |
|
|
Witajcie! Jestem pszczelarzem od 8 lat. Mam 47 rodzin pszczelich, miesi±c temu skonczy³em podkarmianie. Pochodze z woj. ¶wiêtokrzyskiego. Mam ¶rednie do¶wiadczenie w pszczelarstwie. W tym roku mia³em trochê akcji z moimi pszczo³ami, wielokrotnie mi siê roi³y. £apa³em matki do mateczników i osadza³em roje w ulach. Razem z moim wujem co roku odbieramy ¶rednio 6 razy na rok miód. Mam takie silne rodziny, ¿e potrafiê odebraæ z jednego ula 12 litrów miodu. Jest to zdumiewaj±ca ilo¶æ. Zdecydowa³em sie zrobiæ forum, ale niedawno zaczê³a siê jego dzia³alno¶æ. Musze tam jeszcze sporo zrobiæ, a do pomocy potrzebuje u¿ytkowników. Pozdrawiam, fres3, zapraszam...